Tunnelseende

Av: Keith Lowe

Tänk dig att du är i 30-års åldern, är du det så har du lättare att sätta dig in i rollen, och du ska gifta dig med den underbaraste människan i världen om bara 24 timmar men så kommer din bästa vän med ett vad kvällen innan när du dumt nog fått några glas för många. Dessutom är det ett vad du inte kan motstå, du ska åka genom hela Londons tunnelbanesystem på mindre än ett dygn.  Varför detta skulle locka dig timmarna innan du ska bege dig till Paris? Varför skulle du satsa dina tågbiljetter dit för att göra detta?
Jo därför att det visar sig att trots de där ölen för mycket så är du ovanpå allt besatt av tunnelbanan.

Kan du tänka dig?
Det låter otroligt och det är precis vad som händer Andy. Tidigt på morgonen finner han sig själv i färd med att starta sin färd genom Londons alla stationer. Det enda han har med sig är pengar och några engångskameror för att fotografera allt hållplatser. Allt annat,  nycklarna till lägenheten, Eurostar-biljetterna och tågkortet m.m finns spritt över hela London. Utan dem finns det inte en chans att han kommer iväg till Paris och bröllopet i natt om det nu fortfarande blir något bröllop, Rachel är ju inte precis jätteglad på honom och då berättade han bara vad han skulle göra under dagen inte vad han satt på spel. Så man kan ju förstå henne. Dessutom verkar planen ifrån hans käre vän Rolf inte helt oskyldig, Rolf har ju faktiskt ett väldigt gott öga till Rachel även om hon kanske tycker att han är den mest avskyvärda människan på jorden.
Och vem är den här Brian som inte kan låta honom få sitta där i fred? Har Brian tänkt följa med på hela resan?

Som tur är detta en påhittad historia för det finns väl ingen där ute som skulle vara så dum att satsa allt för ett dumt vad? På riktigt hade man väl satt ner foten och tänkt att ’’Nej, det här får vänta till efteråt.’’ Eller?
Men det är nervkittlande och man hoppas så innerligt på Andy att han hinner dit i tid. Effekten av att läsa den här typ av historia blir att man inte kan lägga den ifrån sig. Kanske inte för att karaktärerna fängslar men för att man bara måste veta hur det går i slutet. Men de är verklighetstrogna och, som ni kanske minns när vi pratade om Nick Hornby, så är det ett bevis på när ens hobby gått aldelles för långt.
Men finner man inte boken intressant kanske man hittat ett annat nytt intresse, för det har jag: Londons tunnelbana.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s