Elsas Mode

 

Låt mig presentera Elsa Gustavsson. En knappt tjugoår fyllda tjej som spenderat tre månader arbetandes på ett café någonstans i New York och nu är hon på väg tillbaka. Men inte till Borås, inte hem till väninnorna som gifter sig och ploppar ut ungar till höger och vänster, trots att de knappt är vuxna själv. Nej, Elsa har siktet in stället på Stockholm och mode.
Så hon flyttar in sig hos sin kompis Maria och nu är karriären inte långt borta. Det vill säga, om den här karriären är på det något moderna kaféet i innerstaden. Det blev kanske inte riktigt som Elsa tänkt sig där men så en dag får hon en idé; hon ska börja blogga!
Det är ju så rätt i tiden, det är definitivt det enklaste sättet att ta sig in och bli någon i Stockholm, trodde Elsa ja. Men det visar sig vara svårt det här med bloggande också och inte blir det bättre av att Marilyn Carlsson, Sveriges främsta bloggerska ständigt sätter käppar i hjulet för Elsa.
Och sen så ovanpå allting så lyckas ju Elsa dessutom förälska sig i landets mest framgångsrike designer, Hugo Cronstedt.

Det har gått bra för Sofi Fahrman, det kan vi väl inte sticka under stol med och den här boken är nästa steg i hennes karriär. Kul!Det är chick-lit som utspelar sig i Stockholm och name-dropping på name-dropping. Dessutom visar det sig att fröken Fahrman kan vara riktigt vitsig när det kommer till kritan också.

Nu var det ett tag sedan jag läste boken så mycket har passerat minnet men det är en helt okej bok fördriver tiden och en riktigt sådan där flickbok i all ära.
Man vänder blad efter blad för att veta hur det ska gå för Elsa. Det är allt som figurerar i huvudet; ’’Hur ska det gå för Elsa? Hur ska det gå för Elsa?’’ Elsa är ju faktiskt riktigt bra på att röra till allting och för att summera alla tre böcker i förtid så är det som håller intrigen igång i trilogin, just det att Elsa ALLTID lyckad röra till det.
För en modeintresserad bok nörd i Sverige, precis som jag, så är det här nästan ett måste att läsa Elsa-trilogin men för er andra så finns det bättre chick-lit där ute att dyka ner i.
Men Sofi Fahrman ska ha en eloge för ett bra arbete och en karaktär som känns helt rätt i tiden, en karaktär som de flesta unga tjejer nog skulle kunna spegla sig i, kanske både på gott och ont men det är sant, Elsa hade inte varit unik i sitt slag om hon hade funnits på riktigt. Även om det kanske inte är Sofi Fahrman-biografin så är karaktären Elsa inte tagen långt bort ifrån.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s