Elsas Värld

av: Sofi Fahrman
Betyg: 2/5

Elsa har fått jobb på Bladet (som inte ska förvillas med Aftonbladet)! Hon har både jobb och pojkvän, vem annars om inte den stilige Hugo? Vem hade kunnat tänka sig att det skulle bli såhär bra för Elsa?
Elsa dras plötsligt in i en värld hon alltid drömt om, fester lite varstans samt modeveckor här och där.
Men allt är inte guld som glimmar och Elsa ska snart få smaka på baksidan med att vara känd, IGEN! Det dyker också upp en ny fiende med namn Mikaela von Platzer som är ute efter samma scoop som Elsa till den konkurrerande tidning Mikaela jobbar för. Hur lyckas Mikaela egentligen med att få tag på allt före Elsa?
Som om det inte vore allt så går Elsa och Marias andrahandskontrakt ut och Elsa riskerar att bli utan bostad, om ändå Hugo kunde hjälpa till och sluta deprimera så mycket.
Nej, Elsa får det lite körigt igen och mitt i allt så dyker nattklubbschefen Jonas upp som för ett tag lockar mer än Hugo men är Jonas verkligen en riktigt schysst kille?

Mer bekymmer för Elsa i hennes lilla värld. Får mig att tänka lite på den där låten, hur går den nu igen: ’’Jag bygger, bygger upp och du river, river ner’’. För vad den här flickan än är med om så rör det faktiskt ihop sig och visserligen blir det inga böcker skrivna utan intriger men Elsa är ju expert på att klanta till det. Allt från uppehåll i USA till relationen med sina vänner.
Underhållningen i dessa böcker är festerna i LA och så att Alex Schulman dyker upp som gäst författare, inte helt tokigt.
Man retar sig på Hugos irriterande mamma och även på att Elsa plötsligt faller för någon som Jonas, en inte all så mysig kille. Dessutom retar man sig lite på Hugo som är en enda hög av depression i största delen av boken, ett tag är det nästan så att man själv vill göra slut med honom.
Elsas äventyr är över fort och även den här gången löser det sig för vår galna vän. Vilket i sig är skönt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s